y-370x232-img_4652

Cartea „Arta naivă contemporană din România”, un volum necesar

Volumul „Arta naivă contemporană din România” este este editat şi îngrijit de Editura „Primus” Oradea, tipărit la Tipografia „Metropolis” din Oradea, cu o prefaţă de Ioan Degău şi o încheiere de Mircea Jacan. Cartea este o lucrare tipografică de excepţie, legată, cu copertă cartonată, forzatz, supracopertă şi tot dichisul. Fără a avea pretenţia de a fi exhaustivă, cartea acoperă cea mai mare parte a artei naive contemporane de calitate, artişti cunoscuţi şi bine cotaţi, profesionişti ai penelului. Alături de cartea regretatului Vasile Savonea, „Arta naivă în România”, şi de ce a lui Nebojša Tomašević, „Pictura naivă iugoslavă”, apărute la Editura Meridiane în exact acelaşi format, volumul „Arta naivă contemporană din România” reprezintă un must have pentru orice colecţionar sau pasionat al acestei arte frumoase !

Publicat de:

admin

3 Comentarii

 1. Arion Victoria -  4 decembrie 2016 - 2:18 PM

  Imi pare rau ca am aflat tarziu de aparitia volumului „Arta naiva contemporana din Romania”. Daca mai exista vreun exemplar, as dori sa-l achizitionez. Totusi nu inteleg de ce a aparut in atat de putine exemplare. Ar trebui facuta o popularizare mai sustinuta a acestei forme de arta care reflecta poetic, cu haz sau intelepciune traditiile, obiceiurile, uneori naravurile, visele acestui neam. Este reflexia noastra cea mai frumoasa, mai luminoasa si aducatoare de bucurie si seninatate. De ce sa nu o aratam lumii in editie…nelimitata?!

  Răspunde
  • admin -  4 decembrie 2016 - 5:38 PM

   Cartea a fost tiparita intr-un tiraj de 150 de exemplare, care au costat 12.000 de lei. Cu greu am reusit sa gasim un finantator care sa achite aceasta suma, care, trebuie sa recunoasteti, e destul de consistenta. Daca vreti dumneavoastra sa sustineti financiar aparitia unei noi editii, o putem retipari in cite exemplare doriti. Cit despre popularizare, avem ziare cam de 50 de centimetri inaltime, nu cred ca ati mai vazut undeva in Romania atita mediatizare a unui eveniment de gen. Ne bucuram ca va place si, daca o doriti, v-o putem expedia la adresa de domiciliu cu Posta Romana sau cu curieratul, cu plata in contul Asociatiei. Va rugam sa ne dati un telefon la numarul afisat pe prima pagina la contact si sa ne furnizati adresa de livrare. Multumim.

   Răspunde
 2. Nica Victoria -  25 noiembrie 2018 - 8:22 PM

  Bună ziua!
  Am văzut de curând imagini cu cartea ,,Arta naiva din România ” scrisa de Mircea Stroe
  care prezintă tablourile druid. Ioan Maric.
  Va rog,cum pot comanda o carte?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

mai, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Comentarii recente

Înapoi sus