Satul românesc a dat lumii artistice, întotdeauna, oameni cu spirit sau penel bine ascuţit. De la obiectele de uz casnic, făcute şi decorate chiar de ei în 90% din cazuri, la cultura verbală a mediului în care trăiesc, ţăranii de rînd sau meşterii populari proveniţi din mediul rural au dat la iveală adevărate comori ale artei greşit etichetată uneori drept “populară”. Într-un stil unic şi emoţionant, artiştii naivi înfăţişează cu preponderenţă lumea satului românesc, îmbogăţind prin această artă vasta galerie a culturii noastre româneşti.

 

Arta naivă per se este un fascinant domeniu vizual aşezat de multe ori nemeritat în sfera amatorismului sau a artei brute, populare. Prin intermediul artei naive ne întoarcem la nivelul inocenţei primare şi redescoperim un univers pe care-l credeam uitat: candoarea cu care un copil priveşte întrebător tot ceea ce-l înconjoară. Mediul arhaic şi sacral al satului este pus perfect în valoare de relaţia cu acest tip de artă, conservată în artiştii naivi, adulţi, ca o adevărată… zestre de puritate şi prospeţime infantilă.
Priviţi cu atenţie fiecare lucrare în parte: veţi fi transportaţi înapoi într-o lume pe care la un moment dat fiecare dintre dumneavoastră aţi părăsit-o datorită evoluţiei la stadiul de adult, dar la care întodeauna vă suprindeţi că vreţi să reveniţi.

 

Aceasta este pagina oficială a Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, înfiinţată de un grup de entuziaşti, fani (în adevăratul sens al cuvîntului) ai artei naive. Vrem să promovăm această artă de mare puritate artistică, arta naivă din România, iar faptul că în statutul organizaţiei se stipulează foarte clar că „membrii asociaţiei nu plătesc cotizaţii” spune multe despre intenţiile noastre fără echivoc. Ne dorim să ridicăm arta naivă pe piedestalul pe care-l merită !

4 Comentarii

 1. Alina matei -  5 iulie 2017 - 8:53 AM

  Buna ziua! Se poate sa cumpar un tablou al unui artist naiv ?

  Multumesc,
  Alina M.

  Răspunde
 2. Rodica -  1 ianuarie 2022 - 12:38 PM

  Buna ziua ! Ma intereseaza procedura de achizitie a vreunui anume tablou, din …galeria dvs. de pe site. Daca nu, datele de contact ale autorului a ceva ce mi-ar placea sa am. Multumesc !

  Răspunde
 3. Klaus Andreas Span -  14 martie 2024 - 5:35 PM

  Buna ziua! Stimata redactie, unde pot gasi adresele acestor galerii. Pentru a cumpara, pentru a admira etc. Site-ul d-voastra este o olecuta criptic, fara informatii practice. Multumesc anticipat.

  Răspunde
  • admin -  14 martie 2024 - 5:50 PM

   Buna ziua. Site-ul nostru nu este deloc criptic, daca doriti sa achizitionati ceva va rugam sa va adresati Asociatiei Artistilor Naivi din Romania, deoarece noi ii reprezentam pe toti artistii naivi membri ai asociatiei (adica majoritatea). Multumim.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

iulie, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Comentarii recente

Înapoi sus