tabara-acasa la suhulet 2

O nouă tabără de iniţiere în arta naivă, la Suhuleţ (Iaşi)

Organizată în fiecare an la iniţiativa artistei naive Catinca Popescu, tabăra de iniţiere în arta naivă, dedicată copiilor din Suhuleţ (satul natal al organizatoarei) este din ce în ce mai solicitată. Intitulată sugestiv “Acasă la Suhuleţ” şi organizată de Catinca Popescu în colaborare cu Primăria Tansa şi biserica din localitate, tabăra din comuna ieşeană Tansa a ajuns la cea de-a 4-a ediţie.

 

Astăzi la ora 11:00 a avut loc deschiderea oficială a taberei de creaţie din Suhuleţ care a devenit, de patru ani încoace, cea mai plăcută amintire a verii, pentru copiii din comuna Tansa (judeţul Iaşi) şi împrejurimi. Aceştia îşi petrec o săptămînă de vacanţă învăţînd să picteze alături de artişti naivi consacraţi. De la prima ediţie pînă acum, unele dintre micile talente descoperite de Catinca Popescu au primit numeroase premii de debut sau au participat la expoziţii “mari” cum ar fi Salonul de Primăvară al Artei Naïve, de la Bacău.

 

“Sînt aşa de bucuroasă că am reuşit să transform această tabără într-o tradiţie. Cine-ar fi crezut ? Cu mijloace precare, am reuşit să facem aceşti copii să iubească lumea artei, în special a artei naïve. Cînd mă uit la ei, la entuziasmul lor molipsitor, la uimirea lor fermecătoare, parcă mă văd pe mine la vîrsta lor. E un vis împlinit această tabără de vară dedicată iniţierii copiilor în arta naivă, un semn că după noi vor rămîne alţi artişti care vor duce mai departe pasiunea noastră”, a declarat Catinca Popescu pentru Asociaţia Artiştilor Naivi din România.

 

Pentru că numărul copiilor care se înscriau în tabăra de creaţie de la Suhuleţ devenea din an în an mai mare, la această ediţie au fost acceptaţi în urma unei selecţii doar 30 de elevi. La terminarea cursului va avea loc un vernisaj, iar cei mai buni artişti naivi în devenire vor fi premiaţi de organizatori. De asemenea, cei mai buni şapte mici artişti vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean Iaşi cu o nouă tabără de creaţie de o săptămînă, la Iaşi.

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

iulie, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Comentarii recente

Înapoi sus