afisul expozitiei

Expoziţie naivă a unor copii de la Şcoala Populară de Artă Bacău

O inedită expoziţie de artă naivă, cu tablouri pictate în întregime de copiii de la Şcoala Populară de Artă Bacău, pregătiţi de cunoscutul artist naiv Ioan Măric, se deschide în acest week-end. Lucrările vor fi expuse în cadrul Tîrgului Regional de Turism “Vacanţa” Bacău, iar vernisajul va avea loc astăzi la Centrul de Afaceri şi Expoziţii “Mircea Cancicov” din Bacău. Lucrările expuse vor putea fi văzute între 7 şi 9 Martie.

 

Unul dintre cei mai populari artişti naivi, Ioan “Bădiţa” Măric împărtăşeşte din meşteşugul său unor copii talentaţi cum sînt Adriana Parfenie, Alexandru Manolache, Cristina Baranga, Dorina Blănaru, Emil Tancău, Mihaela Damian, Răzvan Lăcătuşu şi Silviu Pană. Copiii sînt încîntaţi că li se dezvăluie taine ale acestei lumi minunate care este arta naivă şi progresează de la an la an.

 

Un alt artist naiv care şi-a făcut un crez din pregătirea unei noi generaţii de mici pictori este Catinca Popescu, tot din Bacău, care organizează în fiecare an, în comuna natală Tansa (jud. Iaşi) un curs gratuit de pictură pentru copiii din satul în care a copilărit. Intitulat sugestiv „Acasă la Suhuleţ”, cursul este singura alternativă educaţională din vacanţa de vară a acestor copii. Anul acesta va avea loc a 4-a ediţie, iar numărul copiilor înscrişi este în continuă creştere.

 

Copiii pregătiţi de aceşti artişti expun deja în diverse expoziţii, noua generaţie fiind considerată viitorul artei naive din România. Este demnă de admirat preocuparea celor trei cunoscuţi artişti naivi de a pregăti copii şi tineri care să ducă mai departe meşteşugul unora sau talentul şi educaţia altora dintre profesorii lor.

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

mai, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Comentarii recente

Înapoi sus