portretul artistului 2-redimensionat

MARIA GOŞOIU

Pictoriţa dobrogeancă este o maestră a cromatismului abundent, un spectacol vizual antrenant prin însăşi modul cum îl angajează pe privitor în subiect, în atmosfera din lăuntrul tabloului, încărcată de acorduri limpezi de culoare.

 

Majoritatea compoziţiilor sînt concepute şi elaborate în numele frumuseţii tradiţiilor rurale. În compoziţiile pictoriţei naive, toamna se aşează la masă cu personajele, e veselă şi ameţită de vinul din strugurii proaspăt culeşi, conştientă de coborîrea în păcat. Cînd personajele Mariei Goşoiu îşi toarnă cîte un pocal din vinul cel nou, îi toarnă şi toamnei unul ! Atît de realiste par pînzele artistei ! Lipiţi de cerul toamnelor Mariei Goşoiu stăruie cocorii, vestitori parcă ai unor primăveri absolut senzaţionale în viziunea pictoriţei. Pline de flori şi personaje, primăverile din lucrările sale sînt pline de un fast cromatic ţîşnit de te miri unde.

 

În lucrările Mariei Goşoiu ghiceşti pe alocuri şi ironicul situaţiilor extrase din realitatea comună, cărora pictoriţa le reinventează soluţii neverosimile.

 

Cu un stil propriu de a interpreta fapte şi un repertoriu diversificat de creaţie, nuanţat de şocuri coloristice pline de vioiciune, Maria Goşoiu se remarcă prin sinceritatea şi tandreţea cu care abordează orice subiect.

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

mai, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Comentarii recente

Înapoi sus