y-370x232

Conferinţa Naţională a artiştilor naivi din România, Oradea 2016

Ultimul capitol al ediţiei a III-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă a fost dedicat dezbaterilor despre prezentul şi viitorul artei naive contemporane româneşti. Majoritatea participanţilor au apreciat că festivalul de la Oradea reprezintă un reper important pe harta manifestărilor de gen din România.

 

În cadrul conferinţei, membrii Asociaţiei Artiştilor Naivi din România au propus ca la ediţiile viitoare ale festivalului să fie invitat cîte un debutant, pentru a încuraja în acest fel dezvoltarea artei naive. Portofoliul celor propuşi va fi analizat de Consiliul Director al asociaţiei, care va decide oportunitatea invitării unei persoane şi numele acesteia.

 

De asemenea, a fost adoptată şi propunerea ca anul viitor Asociaţia Artiştilor Naivi din România să organizeze expoziţii personale pentru cîţiva dintre membri, şi au fost primiţi în asociaţie membri noi. Conferinţa Naţională a artiştilor naivi din România s-a încheiat într-o atmosferă plină de prietenie.

 

A doua zi, despărţirea de artiştii naivi invitaţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Artă Naivă de la Oradea a fost emoţionantă, însă toţi participanţii au promis să revină anul viitor, la ediţia a IV-a.

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

mai, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Comentarii recente

Înapoi sus