x-portretul artistului

DORINA BLĂNARU

Pentru DORINA BLĂNARU, arta naivă a început odată cu pasiunea pentru desen, adică încă din copilărie. Născută la 12 august 1955 în Tecuci, acolo unde a terminat şi şcoala generală urmată de Liceul „Spiru Haret”, pictoriţa se înscrie apoi la Institutul de Informatică din Iaşi. Între 2011 şi 2014 urmează cursurile Şcolii Populare de Arte din Bacău, mai întîi la clasa profesoarei Daniela Gaftea apoi sub îndrumarea lui Ioan Măric. În 2014 se înscrie la Facultatea de Arte Vizuale din Iaşi, pe care o termină trei ani mai tîrziu.

Debutează în octombrie 2011, la Piteşti, la Expoziţia Internaţională de Arte Plastice şi Decorative a şcolilor populare de arte şi meserii. Urmează expoziţii personale la Comăneşti (Muzeul Dimitrie N.Ghica, 2012), Iaşi (Ateneul ,,Tătăraşi” 2014 şi librăria Cărtureşti 2016), Bacău (Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri”, 2016) şi Piteşti (Muzeul Judeţean Argeş, 2016). De asemenea, numeroase expoziţii de grup la Bacău, Bucureşti, Piteşti, Suceava, Botoşani, Iaşi, Dărmăneşti). Este nelipsită la Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea, participînd la fiecare ediţie.

Activitatea i-a fost răsplătită cu numeroase premii: Premiul Vasile Pogor (Iaşi, 2014), Premiul S.I.F. Moldova (Bacău, 2014), Premiul Special S.I.F. Moldova (Bacău, 2016), plus alte premii şi distincţii.

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

Înapoi sus