IMG_9580

Săli arhipline la vernisajul expoziţiei din cadrul Festivalului Naţional de Artă Naivă ediţia a II-a, Oradea 2015

La vernisajul expoziţiei de artă naivă din cadrul Festivalului Naţional de Artă Naivă ediţia a II-a, Oradea 2015, sălile de expoziţie ale Muzeului Ţării Crişurilor au fost arhipline. Circa 200 de persoane, printre care şi mulţi elevi ai Liceului de Arte, studenţi ai Facultăţii de Artă, ziarişti, orădeni iubitori de frumos şi pasionaţi de artă naivă din întreaga ţară, au umplut pînă la refuz spaţiul expoziţional.

 

Grupuri de vizitatori zăboveau îndelung în faţa exponatelor, iar alţii îşi făceau fotografii sau selfie-uri cu lucrările preferate. Directorul Muzeului, dl. Aurel Chiriac, a lăudat munca organizatorilor şi a precizat că este un eveniment pe care şi-l doreşte în continuare în instituţia muzeală, deoarece comunitatea locală răspunde bine acestui gen de artă şi există premisele consolidării unei manifestări de tradiţie. Din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor a vorbit Anca Popescu, care s-a declarat încîntată de reuşita Festivalului şi de numărul mare de participanţi, spunînd că instituţia din care face parte este şi va fi permanent de partea lucrurilor bine făcute. Cătălin Popa a vorbit din partea Fundaţiei Comunitare, o organizaţie cu certe şi valoroase contribuţii la dezvoltarea comunităţii orădene, prin proiectele diverse pe care le-a implementat în Oradea. El a precizat că arta naivă era un lucru care lipsea din peisajul cultural orădean, iar Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea este un manifest de calitate în favoarea acestui gen de exprimare artistică. Un manifest care trebuie şi este bine să fie sprijinit, pentru continuitate. Au mai luat cuvîntul directorul Şcolii de Arte din Botoşani, dl. Liviu Andronic, care şi-a exprimat satisfacţia că festivalul este la deja la a II-a ediţie şi care s-a declarat un prieten al acestei manifestări de reală valoare artistică, spunînd că va susţine întotdeauna continuitatea ei.

 

Chiar şi la mai bine de două ore după încheierea vernisajului, în sălile de expoziţie încă mai erau zeci de admiratori ai artei naïve, bucuroşi că în oraşul lor există o manifestare de asemenea anvergură artistică.

Publicat de:

admin

Un comentariu

  1. Diana Antonescu -  21 iulie 2016 - 11:38 PM

    Anul acesta, cind va fi Festivalul National de Arta Naiva ? Tot la muzeu va avea loc ? Abia asteptam sa mergem 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

mai, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Comentarii recente

Înapoi sus