logo eBihoreanul

Premieră: Expoziţie naţională de artă naivă, la Oradea

În premieră, Oradea găzduieşte o expoziţie naţională de artă naivă. Evenimentul are loc la Muzeul Ţării Crişurilor şi este organizat de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, cu sprijinul Consiliul Judeţean, Direcţiei Judeţene de Cultură şi MŢC.

În cadrul expoziţiei, al cărei vernisaj este programat vineri, de la ora 12.30, la Palatul Baroc, orădenii vor putea admira circa 350 de lucrări realizate de artişti din toată ţara (Iaşi, Bacău, Arad, Reşiţa, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Brăila, etc.), 30 dintre aceştia confirmându-şi prezenţa la Oradea.

„Având în vedere tradiţia acestui fenomen artistic în România, este de la sine înţeles că organizarea unei expoziţii naţionale de artă naivă se justifică. Nu trebuie să uităm că artiştii naivi din ţara noastră au fost mereu apreciaţi pentru puterea de a exprima plastic aspecte din viaţa cotidiană, cu mult simţ al culorilor, cu un umor fin din care transpare uneori şi ironia”, a precizat Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor.

Cu această ocazie, la Oradea se va ţine şi o conferinţă naţională dedicată artiştilor naivi, unde aceştia vor dezbate mai multe aspecte ale domeniului lor, între care şi faptul că pictorii naivi nu sunt primiţi în Uniunea Artiştilor Plastici.

Expoziţia Naţională de Artă Naivă va putea fi vizitată la Muzeul Ţării Crişurilor până pe 9 noiembrie.

Smaranda Chişbora

Citeste mai mult: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-3/premiera-expozitie-nationala-de-arta-naiva-la-oradea-117229.html

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

octombrie, 2020
D L Ma Mi J V S
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Comentarii recente

  • admin says:

    Pentru a cumpara lucrari de arta naiva apartinind

  • admin says:

    Multumim si va asteptam la Festivalul National de

Înapoi sus