portretul artistului Cristian Badila 1

CRISTIAN BĂDILĂ

Violon d’ Ingres. Aşa s-ar putea numi pasiunea lui CRISTIAN BĂDILĂ pentru arta naivă, dacă talentul său n-ar fi atît de evident. Născut la 15 septembrie 1974, este specialist în recuperare medicală. În viaţa de zi cu zi, artistul este preşedintele şi antrenorul unui club de… arte marţiale, preocupat fiind şi de terapii complementare. Cînd dă jos kimonoul şi iese din dojo, Cristian Bădilă devine artist naiv. Desenează de mic, dar talentul său n-a primit atunci îndrumarea necesară, răbufnind abia în 2013, cînd şi-a început activitatea artistică. Un an mai tîrziu sosea şi prima recunoaştere prin premiul I la Concursul Naţional „Vespasian Lungu” de la Brăila. De atunci, expoziţiile la care a participat au devenit din ce în ce mai numeroase: Salonul Naţional de Primăvară, SIAN, precum şi Expoziţia Naţională, unde a primit chiar şi un premiu special. Avînd deja la activ cîteva expoziţii personale (una dintre ele, „Poveştile oraşului” fiind apreciată în unanimitate de cunoscători), Cristian Bădilă este una dintre marile speranţe ale artei naive contemporane româneşti.

 

Primul tablou a fost portretul fiicei sale, care, după ce a trecut testul „celui mai important critic”, stă în domitorul fetei, Bianca-Ştefania. Acesta a fost momentul în care Cristian Bădilă a decis să se înscrie la Şcoala Populară de Arte, unde, la clasa profesoarei Mariana Voicu, a păşit în lumea de poveste a artei naive.

 

Lucrează în ulei şi acrilic, dar mixul media pe pînză nu-i este străin. Are lucrări în colecţii private din Statele Unite, Olanda, Spania, Germania şi România. Participă anual la main-event-ul artei naive contemporane româneşti, Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea, fiind membru al Asociaţiei Artiştilor Naivi din România !

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

OBIECTIV

Arta naivă e inocenţa primară ce (re)descoperă lumea. Arta naivă filtrează universul prin ochii plini de candoare ai artiştilor. Arta naivă, prin vitalitatea ei cromatică ce provine din oglinzile sufletului, ne redă copilăria şi… naivitatea. Sperăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, arta naivă să-şi ocupe binemeritatul rol în cadrul ARTEI !

Apariții în presă

Calendar

mai, 2024
D L Ma Mi J V S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Comentarii recente

Înapoi sus