y-370x232

Conferinţa Naţională a artiştilor naivi din România, Oradea 2016

Ultimul capitol al ediţiei a III-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă a fost dedicat dezbaterilor despre prezentul şi viitorul artei naive contemporane româneşti. Majoritatea participanţilor au apreciat că festivalul de la Oradea reprezintă un reper important pe harta manifestărilor de gen din România.

 

În cadrul conferinţei, membrii Asociaţiei Artiştilor Naivi din România au propus ca la ediţiile viitoare ale festivalului să fie invitat cîte un debutant, pentru a încuraja în acest fel dezvoltarea artei naive. Portofoliul celor propuşi va fi analizat de Consiliul Director al asociaţiei, care va decide oportunitatea invitării unei persoane şi numele acesteia.

 

De asemenea, a fost adoptată şi propunerea ca anul viitor Asociaţia Artiştilor Naivi din România să organizeze expoziţii personale pentru cîţiva dintre membri, şi au fost primiţi în asociaţie membri noi. Conferinţa Naţională a artiştilor naivi din România s-a încheiat într-o atmosferă plină de prietenie.

 

A doua zi, despărţirea de artiştii naivi invitaţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Artă Naivă de la Oradea a fost emoţionantă, însă toţi participanţii au promis să revină anul viitor, la ediţia a IV-a.

Publicat de:

admin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate ca (obligatorii):

Articole asemănătoare

Înapoi sus